Katarzyna Gmitrzuk

Katarzyna Gmitrzuk är en av Gröna Systrars två trädgårdsingenjörer. Kasia, som hon kallas, kom till Sverige 2017 efter universitetsstudier i Krakow, Polen. Hon började först som praktikant och är idag säsongsanställd från april till oktober. På Gröna Systrar är hon en viktig del av teamet som är ansvarig för kunder med återkommande skötselabonnemang varannan vecka.

Förtroendet att få arbeta med en trädgård och följa dess utveckling över vår, sommar och vidare in i en färgsprakande höst, är något denna glada medarbetare verkligen njuter av.
Kasia jobbar ofta ihop med kollegan Lotta Carlsson. De båda brukar skämtsamt kalla sig för Gröna Systrars dreamteam. Men så känner de varandra utan och innan, och trivs ypperligt ihop. Likt ett väloljat maskineri löper deras arbete på smidigt och glädjefullt, ibland utan att ord behöver utbytas.

Om Kasia får lyfta något i växtväg så slår hon ett extra slag för blommande växter och då gärna aprikos- och lilafärgade. Även pioner ligger henne varmt om hjärtat. På universitet läste hon inriktning mot Garden center och hon är därför en fena på att binda ihop snittblommor till vackra buketter om så skulle behövs.

Katarzyna Gmitrzuk profil