Om Gröna Systrar

Gröna Systrar – en livsstil och en dröm

Redan när de var barn såddes fröet till Gröna Systrars Trädgårdsbutik hos systrarna Carina och Mia Åsberg. Uppväxten på föräldrarnas jordbruk i Finflo, ett stenkast utanför Hudiksvall, gav dem tidigt en förkärlek för naturen. Drömmen växte fram att en dag skapa sig en egen butik som även var en trädgårdsupplevelse med naturen som inramning.

År 2007 förverkligades visionen när trädgårdsbutiken slog upp portarna på föräldrarnas ägor med den gamla Stockåkerskvarnen och bakstugan i förgrunden. Här, i visningsträdgårdens olika lägen, fick kunderna värdefulla råd om vilka växter som passade bäst in i just deras trädgårdar. Sol eller skugga? Torr eller lerig jord? Verksamheten blev snabbt populär och välbesökt bland hälsingeborna.

År 2009, ombildades handelsbolaget till ett aktiebolag och Carina blev ensam ägare. Butiken och visningsträdgården utvecklades samtidigt som trycket på företagets tjänster – såsom beskärning, rådgivning, trädgårdsritningar och skötsel – ökade.

År 2019 tog Carina det inte helt enkla beslutet att stänga butiken i Stockåker för att kunna satsa fullt ut på att vidareutveckla tjänster och kompetens inom sitt expertområde. Beslutet landade helt rätt i tid. Idag är Gröna Systrar ett väletablerat trädgårdsmästeri med gott renommé som erbjuder högkvalitativa lösningar för gröna miljöer. Gröna Systrars affärsidé och passion, om att skapa hållbara trädgårdar som skänker glädje och avkoppling till de människor som vistas där, löper som en röd tråd i allt de tar sig för.

Carina Wilhelmsson porträtt
Carina Wilhelmsson

Team Gröna Systrar

Carina Wilhelmsson

Carina Wilhelmsson

Ägare Trädgårdsmästare

  Charlotta Berglo-Carlsson

  Charlotta Berglo-Carlsson

  Trädgårdskonsult

   Signe Rask

   Signe Rask

   Trädgårdsmästare

    Katarzyna "Kasia" Gmitrzuk

    Katarzyna "Kasia" Gmitrzuk

    Trädgårdsingenjör

     Piotr Zelazny

     Piotr Zelazny

     Trädgårdsingenjör

      Lotta Berglo-Carlsson porträtt

      ”Det bästa med Gröna Systrar är teamets proffsighet, vår nyfikenhet samt den arbetsglädje vi finner i varandra och i våra uppdrag. Jag är lyckligt lottad som varje dag får tanka kropp och själ med den natur som alltid berikat mig från topp till tå. Jag somnar skönt ovaggad varje kväll.”

      // Lotta Berglo-Carlsson, trädgårdskonsult

      Piotr Zelazny porträtt

      ”Det bästa med Gröna Systrar är alla spännande trädgårdsutmaningar som vi ställs inför och löser.  Jag älskar mitt jobb och mina kollegor. Vi har roligt tillsammans och kompletterar varandra likt bitar i ett pussel. För mig, som dessutom älskar att äta, brukar ett och annat äpple kunna slinka ner.”

      // Piotr Zelazny, trädgårdsingenjör

      Signe Rask porträtt
      ”Det känns som om vi på Gröna Systrar hittat rätt nu med vårt trädgårdskoncept. Människors intresse ökar för varje år som går och alltfler får upp ögonen för vikten av att njuta av en harmonisk utemiljö. Jag tror trädgårdsintresset är här för stanna och det känns riktigt inspirerande.”

      // Signe Rask, trädgårdsmästare

      Kasia Gmitrzuk porträtt
      ”Jag älskar mitt jobb. Det är omväxlande och roligt. Ibland ligger jag på knä och rensar ogräs för att nästa stund plantera buskar. Extra kul tycker jag det är med våra återkommande kunder som hela tiden ökar. Det betyder att de är nöjda med vårt arbete. Det gör mig varm i hjärtat.”

      // Kasia Gmitrzuk – Trädgårdsingenjör